fredag 4 januari 2013

Tacofärs


Tacofärs

900 gram finmalen kalvfärs (3mm på kvarnen).
1 msk tomatpure,
1 burk krossade tomater.
1 msk torkad oregano,
1 msk paprikapulver.
1 skivad spansk peppar (börja med en halv om du är klen)
Spiskummin tills det smakar mexikanskt
1,5 l oxbuljong
1 gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
Salta tills du är nöjd

Gör så här

Stek färsen, gärna i smör men olja går ju naturligtvis lika bra. Häll i resten av ingredienserna och sjud under lock så länge du ids. Ju längre desto godare blir den. I Crock-Pot läge Low i 8 timmar.

När det börjar närma sig middag så är det bara att vrida plattan till max och reducera bort vätskan till lagom konsistens. Lyft bort lökbitarna och servera.

Kommentar

Även om man struntar i slow food konceptet så kommer smaken att slå vilken påse färdig taco-krydda som helst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar