torsdag 17 januari 2013

Chili con carne i Crock Pot

Chili con Carne i Crock Pot


1 kg högrev i 2 x 2 cm kuber
2 skivade spanska pepparfrukter  (ta 1 om du är nybörjare på stark mat)
1 tsk ancho chili
1/2 tsk chipotle
2 tsk rökt paprika pulver
1 dl kaffe
1 grön hackad paprika
2 gula hackade lökar
2 hackade vitlöksklyftor
1/3 hackad chokladkaka (mörk)
2 lagerblad
1,5 dl rödvin
1/2 dl oxfond
1 tsk kanel
2 msk brun farin
1 burk svarta bönor
1 msk rökt hickorysalt


Gör så här

Blanda ner allt i grytan kör på läge low i 8 timmar (glänta på locket och fråga en köttbit när den är klar när det gått 6 timmar). Servera med vitt bröd att suga upp såsen med och gräddfil för att ta ned styrkan.


Kommentar

Grunden till receptet har jag snott från Anette Rosvalls underbara bok
'Crock-Pot' ISBN - 978-91-980100-0-8. Jag tror det är lag på att man måste äga den boken om man har en crock-pot. Sen har jag modifierat en smula för att det skall passa mina smaklökar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar