onsdag 16 januari 2013

Lövbiff med ost och senap



Lövbiff med ost och senap

500 gram innerlår (eller färdigskurna skivor lövbiff)
500 gram mozzarella
dijonsenap
1 kruka färsk salvia
salt och peppar

1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl grädde

Gör så här

Skär skivor tvärs fibrerna. Banka ut köttet till lagom storlek/tjocklek. Går naturligtvis lika bra med färdigskurna skivor från affärens kyldisk. salta och peppra på insidan. Pensla sedan insidan med senap, om du har en mild dijon så pensla över hela men om det drar ordentligt i mungiporna när du smakar på senapen så pensla bara halva. Annars är risken stor att det bara smakar senap.

På med en ordentlig bit mozzarella och 2 blad salvia. vik först in kanterna på långsidorna och rulla sedan ihop till ett paket. Lås konstruktionen med tandpetare.

Stek försiktigt i smör tills osten börjar smälta och titta fram. Det kommer läcka lite ost och senap bortikring men det kryddar såsen vi strax skall göra.

Lyft ur köttet och lägg det åt sidan under foile. Slå 2 dl vatten i pannan och vispa ner mjölet, nu har du gjort vad som kallas bottenredning. I med grädden och kärlek i form av salt och peppar och småkoka 5 minuter så vips filibums är såsen klar.. om du råkar tappa en redig smörklick i såsen så låt den ligga kvar..

Servera till vadsomhelst. Potatis, Sallad, allt funkar. Personligen så tycker jag att då detta är lite piller och pyssel så kan man lika gärna haft en potatisgratäng eller råskivad potatis i ugnen under tiden man grejjat!


Kommentarer

Detta är en rätt man kan variera hur mycket som helst. Både fyllningsmässigt och såsmässigt. Kör på bara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar