söndag 20 januari 2013

Amerikanska Pannkakor


Amerikanska Pannkakor

3,5 dl Manitoba Cream (vanligt vetemjöl funkar också...)
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 msk strösocker
3 dl mjölk
1 ägg
2 msk smält smör 
olja till stekning

Gör så här

Blanda de torra varorna noga först. Gör ett grop i mitten och häll ner mjölk, ägg och smält smör. Nu gäller det att vispa och röra så lite som möjligt. Precis bara så smeten blir slät och klumpfri, rör man för länge blir pannkakorna sega och tråkiga.

Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och häll i en msk matolja. rapsolja fungerar bäst. Häll sedan 1,5 dl smet i mitten av pannan. Detta kan vara lite trickit då smeten inte alls är som svensk pannkakssmet utan mer som tandkräm i konsistensen. Mer klicka ner smeten än hälla kanske.

Rör nu inte pannkakan utan låt den sakta steka och när det bubblar på ovansidan så vänder du på den och kör tills den är brun och fin (lyft och titta). Den kommer fint att resa sig till 1,5 - 2 cm höjd.

Det givna tillbehöret är lönnsirap men allt som är sött och smask passar på en amerikansk pannkaka, prova nutella eller varför inte chokladpudding och glass...

Kommentar

Amerikanska pannkakor är söta där Svenska pannkakor känns feta och är ett fräscht alternativ på söndagsmorgonen för att få upp blodsockret. Receptet har jag fått av en god vän i Kansas och översatt till Svenska måttenheter. Thank you Trenda!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar