fredag 11 januari 2013

Fläsklägg med Rotmos i crock-pot


Fläsklägg med rotmos i crock-pot


1 kg rimmad fläsklägg med ben
1 liter vatten
1 kålrot i bitar
3 morötter i bitar
10 potatisar i bitar
1 liten hel lök
2 lagerblad (hela)
5 vitpepparkorn
1 msk salt


Gör så här

Lägg ner fläskläggen i din crock-pot. Fördela ut grönsakerna runt läggen. Häll på vatten så allt täcks och lägg i lök och kryddor. Kör på läge low i 8-  10 timmar. Lyft ur köttet försiktigt (använd två skedar). Skär köttet i trevliga skivor. Häll över spadet till nåt annat och spara. Stöt grönsakerna till rotmos direkt i crockpoten med en potatisstöt (funkar med gaffel), späd med spadet till lämplig konsistens, i med en smörklick. Servera med senap!

Kommentar

En crock-pot är klockren för sådana här rätter. Allt lagas i samma gryta utan att man behöver göra nåt. I med allt på morgonen och du har middag när du kommer hem från jobbet!  Rotmosen får dessutom en mycket trevlig fondliknande smak av att legat i buljongen så länge.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar