torsdag 3 januari 2013

Boeuf Bourguignon i Crock-Pot



Boeuf Bourguignon

1,5 kg grytbitar på högrev
3 stora morötter (skalade och skivade)
1 stor lök (skivad)
200 gram baconbitar
1,3 liter oxbuljong
1/2 flaska bourgognevin (såklart!)
1 msk tomatpuré
3 hackade vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
500 gram skivade färska champinjoner
2 stora potatisar i 2 cm x 2 cm
salt och peppar

Gör så här

Bryn köttet snabbt i het stekpanna, lägg köttet i grytan tillsammans med resten av ingredienserna. Potatisbitarna mår bäst av att ligga efter kanterna lite högre upp i Crock-Poten.

Lägg på locket och kör på Low i 8 - 10 timmar (tills köttet är mört)

Kommentarer

Det här receptet är direkt ur kokboken som följde med Crock Poten. Några mindre justeringar men annars oförändrat. Orginalreceptet förordade färsk timjan men jag tycker torkade kryddor fungerar bättre i långkok.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar