Boeuf Bourguignon
1,5 kg grytbitar på högrev
3 stora morötter (skalade och skivade)
3 stora morötter (skalade och skivade)
1 stor lök (skivad)
200 gram baconbitar
1,3 liter oxbuljong
1/2 flaska bourgognevin (såklart!)
1/2 flaska bourgognevin (såklart!)
1 msk tomatpuré
3 hackade vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
500 gram skivade färska champinjoner
500 gram skivade färska champinjoner
2 stora potatisar i 2 cm x 2 cm
salt och peppar
Gör så här
Bryn köttet snabbt i het stekpanna, lägg köttet i grytan tillsammans med resten av ingredienserna. Potatisbitarna mår bäst av att ligga efter kanterna lite högre upp i Crock-Poten.
Lägg på locket och kör på Low i 8 - 10 timmar (tills köttet är mört)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar