söndag 17 februari 2013

Pepparrotskött Crock Pot style



Pepparrotskött Crock Pot Style

1 kg Högrev
1 palsternacka
2 morötter
1 bit kålrot (100 gram)
1 gul lök
1 lagerblad
1/5 dl hackad persilja
50 gram smör
vitpeppar
salt
grädde
maizena el dyl för toppredning
4 dl riven pepparrot 


Gör så här

Lägg ner köttbiten hel i grytan, nu ska det bli extrem slowfood och om du har skurit upp högreven i bitar först så kommer allt att lösas upp till köttgröt och det vill vi inte! 

Hacka ned grönsakerna i grytan, ner med vitpeppar, salt och persilja och häll på vatten till det täcks. Ställ timern på 8 timmar och Low-Setting.

När grytan har gått sin tid öser man bara upp 6 dl spad, silar det i en kastrull. Tillsätter 2 dl grädde och MASSOR av peparrot, nåja 3 -5 dl riven pepparrot brukar göra susen.
Ner med en smörklick och ge ett hastigt uppkok. Toppred med maizena eller potatisstärkelse. Vips är såsen klar

Köttet lyfts försiktigt upp på skärbräda med hjälp av två skedar. Bryt isär i lämpligt stora bitar. Servera med kokt potatis.


Kommentar

Ett lite annorlunda serveringsförslag är att skiva upp köttet i tunna skivor men det kräver en hysteriskt vass kniv då man annars bara trycker isär köttet. Grönsakerna som låg i grytan är mest där för att smaksätta köttet, naturligtvis kan man skiva upp och servera dom till men jag tycker det blir lite väl tung mat

Ett fräscht komplement är annars en sallad eller lite färska grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar