söndag 17 februari 2013

Kafta Libanesiska spett

Kafta, Libanesiska Spett

500 gram Nötfärs
1 tsk Svartpeppar
1 tsk Kanel
1 tsk Mahleb 
1 tsk Kryddnejlika
1 tsk Riven ingefära
1 dl hackad persilja
1 finhackad gul lök
Gräddfil är klockrent som sås

Gör så här

Om du skall grilla på kol eller annan öppen eld så börja med att lägga spetten i vatten nån timme innan. Rör ihop alla ingredienser och forma smeten runt spetten. Om du blöter händerna är det lättare att forma till cylindrar.

Stek eller grilla tills dom är klara! Dessa spett passar att servera till det mesta inkl pasta. På bilden är det Thailändsk svart ris och gräddfil som sås.


Kommentar

Det trixiga är att få tag på kryddan mahleb. I storstäderna är det nog inga problem. Vi som bor på landet är hänvisade att beställa på nätet. Växten som kryddan kommer ifrån heter Prunus mahaleb och heter Vejksel på svenska. Går naturligtvis lika bra att strunta i den, googlade och tydligen kan man ersätta med lite cayenne och paprikapulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar